A
delicious and super easy recipe for gluten free (and dairy free)
cookies. Homemade cookies, coffee, and cozy autumn evenings... What a
delightful combination.
COUNTRY COOKIES
200g butter or dairy free margarine
1 tbsp syrup
200g sugar
1tl baking soda
350g gluten free flour (Semper FinMix)
1. Whisk together butter, syrup, and sugar.
2. Add flour and soda, stirr.
3. Make two rolls of the dough, I use cling film to roll it without a mess.
4. But it in the fridge to harden.
5. Preheat the oven to 200 degrees Celsius.
6. Open the cling film, cut the dough to ca. 2cm circles, put them in the baking tray covered with baking sheet.
7. Bake around 15 minutes.
8. Let the cookies cool in the baking tray.
Tip!
You can make a douple sized dough and put annother half to the freezer.
Just roll two rolls in a cling film and put them in the freezer. When
you desperately need fresh, home baked cookies with your coffee, take a
roll out of your freezer, cut to slices, and bake as mentioned above.
Delicious, easy, and fast!
MAALAISPIPARIT
200g voita tai maidotonta margariinia
1rkl siirappia
200g sokeria
1tl soodaa
350g gluteenitonta jauhoseosta (Semper FinMix)
1.
Vaahdota
huoneenlämpöinen voi, siirappi ja sokeri.
2.
Lisää
joukkoon jauhot ja sooda, sekoita.
3.
Levitä
2 pitkää suikaletta talouskelmua pöydälle, kumoa puolet taikinasta toiselle,
puolet toiselle kelmulle pötköksi.
4.
Kääri
kelmu rullaksi, taikina sen sisällä. Painele taikina tasaisehkoiksi pötköiksi
ja laita taikinapötköt jääkaappiin kovettumaan.
5.
Lämmitä
uuni 200 asteeseen.
6.
Avaa
kelmu, leikkaa kovettuneet taikinapötköt noin 2cm paksuisiksi kiekoiksi, nosta
leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikina leviää jonkin verran uunissa,
joten jätä taikinakiekkojen väliin tilaa.
7.
Paista
uunissa noin 15 minuuttia.
8.
Jäähdytä
Vinkki!
Tee kaksinkertainen määrä taikinaa ja laita kaksi kelmurullallista taikinaa
pakastimeen. Kun piparihammasta kolottaa, nosta pötkö pakkasesta, lämmitä uuni
200 asteeseen, leikkaa pötköstä 2cm palaset pellille (ei haittaa, vaikka
olisivat vähän jäisiäkin vielä), paista ohjeen mukaan ja nauti.
No comments:
Post a Comment